Kitap Yorumu | Canavarın Çağrısı - Patrick Ness


Kitabın Adı: Canavarın Çağrısı
Yazarı: Patrick Ness
Yayınevi: Tudem Yayınları
Sayfa Sayısı: 216
Puanım: 3.5/5


Arka Kapak |

Canavar, gece yarısından hemen sonra çıktı ortaya..

Ancak, 13 yaşındaki Conor'un beklediği canavar bu değil. O, annesi tedavilere başladığından bu yana neredeyse her gece gördüğü kabustakini bekliyor. Oysa bu çok farklı, ona hikayeler anlatıyor. Ve olabilecek en tehlikeli şeyi istiyor Conor'dan: GERÇEĞİ

Bir çocuğun, onun hasta annesinin ve hiç beklenmedik canavarın cesur, karanlık ama gülümseten hikayesi... 



' Her zaman iyi taraf olmayabilir. Kötü taraf da. Çoğu insan ortada bir yerdedir.'


Conor'un annesi hasta ve bunu herkes biliyor. Conor'a buna göre davranıyorlar ve Conor bundan nefret ediyor. Tüm okul ona acıyor, herkes onun haline üzülüyor ama Conor böyle olmasını istemiyor. Ona farklı davranan sadece okuldaki 3 zorba. Conor ne kadar okulda zorbalık gördüğü için üzülse de ona farklı şekilde davranan o 3 kişiyi kesinlikle ele vermiyor.

13 yaşındaki bir çocuğun annesinin hastalığıyla nasıl başa çıkmaya çalıştığını okuyoruz bu güzide kitapta. Bazı şeylerin farkında ama dile getirilmesinden korkan küçük bir çocuk. Bir şekilde bu şeyden kurtulmak istiyor. 

Ve canavarımız ayaklanıyor. Ama bu bildiğimiz, korktuğumuz, adını anmak istemediğimiz canavarlara pek benzemiyor. Uyanmama sebebine yardım eden bir canavar bu.. Ve bize kendi uzun yaşantısından hikayeler anlatmaya başlıyor. Ama genelde hikayeler ters köşe oluyor. Ee bu hikayenin sonu bu muydu şimdi denilecek hikayeler. Her birinden ders alınabilecek aynı zamanda da alınamayacak hatta bu neydi şimdi ne gerek vardı bu zaman kaybına denebilecek üç hikaye..

Patrick Ness yine çok güzel bir karakter yaratmış. Conor O'Malley herhangi bir 13 yaşındaki çocuğun duygularına sahip biri. Ve bu çok güzel yansıtılmış. Annesinin hastalığını içinde yaşayışı, dışarıya vuruşu her şekliyle bir kitap karakterinden çok normal bir çocuk gibi. Ne çok abartılmış -tabiki canavar falan olaylarını kastetmiyorum burada- ne de çok yüzeysel geçilmiş. Bence duygular tam verilmiş. 

Basit ama etkileyici bir kitap olan Canavarın Çağrısı aslında sizi hüzünlendirecek ama tam da hüngü hüngür ağlatmayacak bir kitap. Gözleriniz dolacak ama bir şekilde akma noktasına gelmeyecek gibi. - ağlayanlar da olabilir tabiki- Bu güzel hafif ama aslında ağır olan kitabı okumanızı şiddetle öneriyorum. 

Okuyun, okutturun.. İyi okumalar. 





0 yorum:

Yorum Gönder