Kitap Yorumu | On Küçük Nefes - K.A. Tucker




Kitap Adı: On Küçük Nefes
Yazarı: K.A. Tucker
Yayınevi: Hyperion Yayınları
Sayfa Sayısı: 290
Puanım: 4.5/5


Arka Kapak |

Dört sene önce sarhoş bir sürücünün neden olduğu trafik kazasında annesiyle babasını, erkek arkadaşını ve en yakın kız arkadaşını kaybeden Kacey Cleary'nin hayatı yerle bir olmuştu. Hâlâ kazadan sonra arabanın içinde sıkıştığını anı ve annesinin son kez aldığı nefesi hatırlayan Kacey, geçmişini geride bırakmak istiyordu. İki otobüs bileti alan Kacey ve on beş yaşındaki kız kardeşi Livie, hayatlarına yeniden başlamak üzere Michigan'dan kaçıp, Miami'ye gelmişlerdi. İlk başlarda, geçim sıkıntısı çektikleri hâlde, Kacey endişeli değildi. Her şeyin üstesinden gelebileceğini düşünüyordu. Tek istisna, 1D dairesindeki gizemli komşularıydı.

Alev alev yanan mavi gözleri, derin gamzeleri ve kusursuz bedeniyle Trent Emerson, iyi çocuk ve kötü adam arasındaki karşı koyulmaz çizgiyi temsil ediyordu. Trajik geçmişinden sonra katı bir mizaç geliştiren Kacey, herkesi kendinden uzak tutmaya kararlı olsa da ikisi arasındaki karşılıklı çekime dayanmak çok güçtü. Trent ise Kacey'nin herkese kapattığı kalbine girmek için her şeyi yapabilirdi... Her ikisinin dünyasını paramparça edecek müthiş bir sırrı açıklaması gerekse bile.

Dumanı tüten bir romantizm…
 




''Sadece nefes al,' derdi annem. 'On küçük nefes... İçinde tut. Hisset. Sev.''


Kacey ve Livie birbirinden çok farklı iki kardeş.. Ortak noktaları neredeyse sadece aileleri ve onların ölümü.. O kazada Livie yoktu ama Kacey vardı ve o kaza Kacey'i çok kötü etkiledi. Annesinin, babasının, en yakın kız arkadaşının ve erkek arkdaşının ölümüne şahit oldu..Ve kazadan kurtulduğu andan itibaren herkese öfkeli, kendine kızgın bir kişi oldu. Tek amacı kardeşinin iyi bir şekilde yaşaması. Bunu gerçekleştirmek için Miami'ye gittiler ve yaşamlarının diğer yarısı başladı...

Kitap öyle sıcaktı ki.. Kacey'in yaşadıkları öyle iyi aktarılmıştı ki. Her şeye rağmen Livie'i koruma iç güdüsü ve insanlara karşı güvensizliği.. Ve bunların yanında ailesinin ölümüne neden olan sarhoş gençlere olan sonsuz nefreti.. Kacey Miami'de kendini de değiştirmeye çalışıyor. Bir komşusuyla beraber aynı yerde çalışmaya başlıyor.. Diğer komşusu ise karşısına çıktığı anda Kacey'in aklı başından gidiyor. Bu komşuların birbirlerine olan bağlanmaları, birbirlerine yardımları, Trent'in Kacey'i mutlu edebilmek için her şeyi yapması.. Sıcak bir aile ortamıydı. Çok mükemmel diyemem, tahmin edilemezdi, çok şaşırtıcıydı da diyemem. Ama bu sıcak insanları tanımak, onların hikayelerine ortak olmak.. Kacey'in kendini etrafına açmaya çalışmasını görmek. Geçmişi arkasında bırakmaya çabalarken yaşadığı sorunlar her şey.. Öyle çok kafa yormayan ağır kitapların arasında da kısaca okunabilicek sıcacık bir roman. 


Karakterlere gelecek olursak; yaratılan her karakter abartısızdı gerçekçiydi ki direk sizi kitaba çekiyor zaten.. Kacey, Trent, Livie, Fırtına hepsi çok iyi yaratılmıştı. Hepsini ayrı ayrı seviyorsunuz hepsine ayrı bir şekilde bağlanıyorsunuz.. Olaylara tek bir yönden değil de herkesin bakış açısından görmüş olmak ise apayrı bir güzeldi.




Kah tebessümlerle okurken kah sinirlenip kah üzülünebilecek bir romanı bence okumalısınız..




0 yorum:

Yorum Gönder